Sök din resa

Från
Till Hjälp Flygplatser
Vuxna Barn Spädbarn
Tur och retur Enkel resa
Utresa
Hemresa

Andra resesidor

» Grekland
» Spanien
» Thailand
» Turkiet

Hurghada

Röda havets kust, som även kallas Egyptens riviera, bjuder på flera långa, fina grus- och sandstränder.

En av Egyptens populäraste badorter heter Hurghada.
Från början var Hurghada bara ett fiskeläge på en lång och öde strand vid Röda Havets nordvästra kust, men har uner de senaste åren vuxit fram och expanderat stort.
I Hurghada finner du vita stränder och kristallklart vatten med vackra korallrev, perfekt för snorkling och dykning.
Hurghadas pålitliga klimat med en sol som skiner nästan oavbutet och den låga prisnivån gör staden till den perfekta semesterorten.

I Hurghada är det lite lugnare än i många andra turistorter men det finns ett bra utbud av både restauranger och nattklubbar.
Närheten till Kairo förenklar utflykter till denna kända huvudstad vid Nilens strand.
Det som gör Hurghada unikt är att du här får tillgång till både historia och antika lämningar tillsammans med Röda havets stränder.

Ta sig runt

För att enkelt och billigt ta dig runt i Hurghada är minibuss ett bra färdmedel.
Minibussarna vinkar man till sig för att sedan kunna färdas mellan stadens olika delar för mindre än en femkrona. Taxi är också ett effektivt färdsätt. Se dock till att bestämma priset i förväg och att gärna ha växel tillgänglig. De blå och orangea taxibilarna anses vara de mest pålitliga.

Sevärdheter

Det finns en hel del sevärdheter inom bra avstånd av Hurhada.
Exempelvis Al-Quseir, som är smala gränder i det historiska Quseir. På denna plats fanns det sista fortet på Röda havets kust i det Osmanska riket.

Vill du ta dig lite längre bort så ska du ta dig till Luxor som ligger ca fyra timmar från Hurghada. Denna resa tar dig 4000 år tillbaka i tiden till det antika egypten.
Luxor, som tidigare hette Thebe och var egyptens antika huvudstad, bjuder på gigantiska tempelkomplex och reliker som andas antik historia.
Den välbekantaste sevärdheten är nog dock Konungarnas Dal med faraogravar och gravkammare, såsom Tutankhamuns grav - den minsta graven men också den mest kända.

Vill du dyka så finns några av världens bästa dykställen i Bir Shalatein och Sha'ab Sbu Ramada. Bägge ställena är kända för korallrev med klara färger och stora fiskstim.

Shopping

Det finns mycket fint hantverk i Hurghada som exempelvis alabastervaser och prydnadssaker. Den egyptiska bomullen räknas som den bästa i världen så passa på att låta få en skjorta eller två uppsydda.
Annat att köpa är lädervaror, trähantverk och kopparföremål.

Mat

Prova gärna det arabiska köket som består av mycket bönor, örter och spännande kryddor. Fûl mudammas är tillexempel en böngryta på bruna bönor, vitlök, citron och hårdkokt ägg som kan vara värt ett smakprov.

Säkerhet

Genom åren har ett antal terrordåd skett i Egypten. Svenska UD uppmanar till förhöjd vaksamhet och försiktighet, särskilt på platser där mycket turister befinner sig. Även om UD i skrivandets stund inte avråder resenärer att åka till Egypten så se gärna aktuella reserekommendationer på www.ud.se. I övrigt gäller vanligt turistförnuft med att hålla ett öga på värdesakerna och att inte låta sig luras av allt för bra erbjudanden.

Erbjudanden

* Beräknat på två personer

Temperaturer

Aktuella temperaturer i Egypten just nu.
Alexandria26°
Aswan33°
Hurghada33°
Luxor32°
Port Said26°
Taba30°
Detaljerad väderprognos »